Leta i den här bloggen

måndag 4 mars 2013

KLADDKAKA MED EXTRA TOUCH

Kladdkaka med jordnötssmör och chokladganache

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g smör

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj en springform
3. Smält smöret och låt det svalna
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
5. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
6. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
7. Blanda sedan ner det smälta smöret i smeten.
8. Häll smeten i springformen.
9. Grädda kakan ca 20-25 min.
10. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Jordnötssmörkräm

200 g smör
200 g jordnötssmör
1 dl florsocker

1. Vispa samman smör och jordnötssmör i en skål.
2. Vispa försiktigt ner florsockret, lite i taget. Det "dammar" annars.
3. Kör med elvisp tills det är pösigt.
4. Bred krämen på den kalla kladdkakan, fortfarande i springformen. Det ska täcka hela kakan.
5. Ställ i kakan i kylen.

Chokladganache

1,5 dl grädde
150 g mörk choklad, 70%
1 nypa salt
1 klick smör

1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål
2.Strö en nypa salt över chokladen.
3. Värm grädden till 80 grader, precis innan den börjar koka.
4. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills det blir en smet.
5. Lägg i smöret och rör tills det smält.
5. Bred chokladganachen på kakan i springformen och se till att den täcker hela.
6. Låt stå i kyl i minst 2 h innan servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar